torsdag 25 april 2013

Hej Hejdå

Här är jag, kära blogg och fina läsare! Livet här som student är lite galet, finalweek betyder inga träningar, massor av plugg och 100 olika aktiviteter som pågår hela tiden. Har glömt mitt facebook lösenord, hur man sätter på tv:n, hur det känns att tänka "jag har det lite långtråkigt", samt hur en lång dusch känns. Jag återkommer i nästa vecka, då kan jag berätta vad som har pågått i mitt liv på senaste tiden. Snart klar för sommarlov, Los Angeles, New York, Philadelphia och Sverige!



onsdag 17 april 2013

Snart ses vi igen, Sverige!

I morgon är det sista träningen för i år och vi ska avsluta "Olympics" och "Champions League" som vi har kört senaste veckan. Massor av olika tävlingar och minituneringar, väldigt kul, väldigt jobbigt! Sen har jag ju inte berättat om de senaste matcherna, förra veckan ringde klockan klockan 4.20 på morgonen och vi gav oss av till Clemston i South Carolina där vi spelade två matcher. Förlorade en och spelade en oavgjord. Jag var mittback hela tiden i båda matcherna. Tillbaka på min gamla hederliga plats helt enkelt. Efter matcherna gick vi och åt och hängde runt lite på campuset innan vi åkte tillbaka till skolan.

Glass i vår(sommar?)solen efter träningen


torsdag 11 april 2013

Semester!

Igår hade jag en helt perfekt dag här i solen! Bara en lektion, träningsledigt och 30 grader! Självklart tog vi vara på vädret och solade i bikinis, kollade på tennisgrabbarnas matcher och bara cruisade runt på campuset i flipp flopps, solglasögon och glass! Att jag behövde stannade uppe halva natten för att skriva ett tal som jag sköt upp in i det sista var lite segt, men helt klart värt det! Nu är det bara en vecka kvar med fotboll, vädret ska fortsätta vara strålande och samtidigt som roliga grejer händer runt omkring en hela tiden är det också dags för slutprov i alla ämnen. Bäst att inte bli distraherad... önska mig lycka till!



onsdag 3 april 2013

Påskhelg

Sitter här och lyssnar på lite svenska melodifestival låtar. Man måste ju hålla sig uppdaterad om vad som händer där hemma. Ska snart gå och lägga mig, även fast klockan är halv 10... men har man gym på morgonen så har man!

Jag har så mycket att berätta, kommer antagligen glömma ungefär hälften. I fredags var vi lediga från både fotboll och skola eftersom det var påskhelg. På torsdagen fick vi ett meddelande från tränaren som sa att vi skulle mötas vid löparbanan, och alla fick som vanligt genast en massor av ideer om vad vi skulle göra. Vi kom fram till att vi antingen skulle få springa tills vi inte kunde stå längre, eller att vi skulle ha någon skojig lagaktivitet med påskägg och massor av godis. Med andra ord kom vi inte fram till något alls. Det visade sig i alla fall vara en liten mix av de båda. Vi blev uppdelade i tre lag och skulle springa olika banor och göra uppdrag som att "hämta så många gula påskägg som möjligt". En del av påskäggen innehöll lappar med scharader som man sedan fick spela upp för de andra lagen. Blev en rolig liten avslutning på veckan som förövrigt varit nästan helt träningsfri!

Efter påskäggsjakten blev jag och Alexis upphämtade av Alexis storebror som sedan körde oss till ett hus som deras familj hyrt - mitt på stranden. Vi hade en grymt bra helg och det var kul att få fira påsk med en amerkansk familj. När vi kom fram gick vi en promenad nere vid hamnen och kollade på lyx-yachten. Tappade hakan ett antal gånger. Hela helgen flög förbi och vi hann bland annat med att spela minigolf, fira födelsedagar med tårta, äta på resturang mitt på stranden, flyga drake, springa i stranden samt äta mat, massor av mat. På påskafftonen väcktes vi tidigt av Alexis lillasyster som varit uppe hela natten inte kunde vänta längre. Så det var bara att ta på sig kläderna och gå ut i trädgården och börja leta påskägg! det är inte riktigt som i Sverige där vi letar efter ett stort ägg med godis, utan här ligger det massor av små enfärgade plastägg överallt som man sedan springer runt och letar efter. Var allt från pengar till godisbitar till leksaker i de små äggen!
På söndagen var det dags för kyrkan. Vi var i en katolsk kyrka och eftersom det var påskhelg var det proppfullt inne i själva kyrkan. Vi fick sitta i ett annat rum och kolla på gudstjänsten på en storbildsskärm. Kändes lite konstigt, men varför inte liksom! Det var många korstecken och andra ritualer som jag inte var van med, så lite bortkommen kände jag mig.


Påskäggslöpning




Tränaren bjöd på mat medan vi tittade på USA-Mexiko mitt i natten




Utsikten från huset vi bodde i!












                   Fick några fina bilder på vår drake

     




familjemiddag, barnvin för alla under 21



Målade lite påskägg